Un bon afaitat a casa

Afaitar-se és un dels actes que molts homes han de realitzar-se diàriament, bé per comoditat, imatge, feina…

Si es fa correctament, pot convertir-se en una rutina molt més agradable.

El primer que hem de tenir en compte, és tenir les eines i productes adequats.

Podem triar les afaitadores elèctriques o les afaitadores manuals. Avui dia qualsevol de les dues pot ser una bona opció, però depenent de la pell de la persona, costum o gustos.

En aquest post parlarem de l’afaitat manual.

Per fer un bon afaitat manual, necessitarem una maquineta d’afaitar manual que tingui bona qualitat. El més important, independentment de fet que tingui una, dues o cinc fulles, és que aquestes siguin de molt bona qualitat. També necessitarem una bona crema, escuma o sabó d’afaitar. Nosaltres ens decantem per les cremes, ja que fan innecessari l’ús de la brotxa i solen ser molt més humectants, afavorint la hidratació de la pell i el mateix afaitat. Per l’acabat, necessitarem un tònic per a després de l’afaitat o un after-shave, en format líquid o crema. Nosaltres també ens decantem pels formats en crema, pel mateix motiu, solen ser més hidratants, però també és una qüestió de gustos. Hi ha persones que prefereixen que “piqui” i n’hi ha que no. Hi ha persones que busquen més hidratació i suavitat i n’hi ha que no.

La manera de fer-lo adequadament seria la següent:

  1. Remullar molt bé la barba amb aigua ben calenta.
  2. Aplicar una petita quantitat de la crema per tota la barba, insistint i fent una mica de massatge.
  3. Procedim a l’afaitat en el sentit del pèl.
  4. Si volem un afaitat més rasurat, tornarem a remullar la barba, aplicarem una altra petita quantitat de crema per tota la barba i afaitarem en sentit contrari al naixement del pèl.
  5. Rentarem la barba per treure restes de l’anterior producte o puntets de sang.
  6. Aplicarem el tònic o after-shave fent un bon massatge.

Si ho fem de la manera adequada i amb bones eines i productes, el resultat serà molt més bo i l’afaitat serà molt més agradable.

Raül Sierra i Aguilar

La barberia hairstudio

Deixa un comentari