Un bon afaitat a casa

Afaitar-se és un dels actes que molts homes han de realitzar-se diàriament, bé per comoditat, imatge, feina…

Si es fa correctament, pot convertir-se en una rutina molt més agradable.

El primer que hem de tenir en compte, és tenir les eines i productes adequats.

Podem triar les afaitadores elèctriques o les afaitadores manuals. Avui dia qualsevol de les dues pot ser una bona opció, però depenent de la pell de la persona, costum o gustos.

En aquest post parlarem de l’afaitat manual.

Per fer un bon afaitat manual, necessitarem una maquineta d’afaitar manual que tingui bona qualitat. El més important, independentment de fet que tingui una, dues o cinc fulles, és que aquestes siguin de molt bona qualitat. També necessitarem una bona crema, escuma o sabó d’afaitar. Nosaltres ens decantem per les cremes, ja que fan innecessari l’ús de la brotxa i solen ser molt més humectants, afavorint la hidratació de la pell i el mateix afaitat. Per l’acabat, necessitarem un tònic per a després de l’afaitat o un after-shave, en format líquid o crema. Nosaltres també ens decantem pels formats en crema, pel mateix motiu, solen ser més hidratants, però també és una qüestió de gustos. Hi ha persones que prefereixen que “piqui” i n’hi ha que no. Hi ha persones que busquen més hidratació i suavitat i n’hi ha que no.

La manera de fer-lo adequadament seria la següent:

  1. Remullar molt bé la barba amb aigua ben calenta.
  2. Aplicar una petita quantitat de la crema per tota la barba, insistint i fent una mica de massatge.
  3. Procedim a l’afaitat en el sentit del pèl.
  4. Si volem un afaitat més rasurat, tornarem a remullar la barba, aplicarem una altra petita quantitat de crema per tota la barba i afaitarem en sentit contrari al naixement del pèl.
  5. Rentarem la barba per treure restes de l’anterior producte o puntets de sang.
  6. Aplicarem el tònic o after-shave fent un bon massatge.

Si ho fem de la manera adequada i amb bones eines i productes, el resultat serà molt més bo i l’afaitat serà molt més agradable.

Raül Sierra i Aguilar

La barberia hairstudio

Com utilitzar correctament un oli per la barba

Els olis per barba són una eina essencial per cuidar de la pell i de la barba. Si són de bona qualitat aporten molts beneficis. Ajuden a hidratar la pell i el pèl de la barba, i depenent del principis actius que portin i la seva quantitat, seran més recomanables per un tipus de barba o una altra.

La nostra recomanació és fer-los servir sempre al sortir de la dutxa, quan els porus de la pell estan més dilatats per l’ús de l’aigua calenta i la pell i barba humits. D’aquesta manera també aconseguirem repartir l’oli més bé i sense que quedin zones amb més o menys quantitat.

Un cop aplicat utilitzarem un raspall per barbes, preferiblement amb el pèl natural, ja que farà que sigui molt més agradable el seu ús. El fet d’utilitzar el raspall, ens ajudarà a escampar més bé l’oli per tot el pèl, sobretot en barbes més llargues.

Una vegada fet tot el ritual, procedirem a assecar la barba amb l’ajuda d’un secador amb aire tebi i suau.

Nosaltres utilitzem els productes de Macho beard company ja que són naturals i  d’una alta qualitat. Si necessiteu més informació o qualsevol tipus de producte per la barba, no dubteu en contactar amb nosaltres.

aceite-para-barba-summer-of-love

 

És dolent rentar-se el cabell a diari?

La resposta és no, el cabell s’ha de rentar si està brut i sempre que sigui necessari. Rentar-se el cabell cada dia no és dolent si es fan servir els productes adequats. No rentar-lo, en la majoria d’ocasions, a part de no solucionar res, fa que no tinguem tan bona imatge i a curt termini problemes en el cuir cabellut.
Les persones no sempre li donem la importància suficient a l’ús d’un bon xampú, de fet per molta gent, l’únic important és que netegi. Això és un error, molts problemes del cabell i el cuir cabellut, venen deguts a conseqüència de l’ús de productes que no són els més adequats per la nostra pell, cuir cabellut o tipus de cabell.
Per cada problema hi ha d’haver una solució adient. Actualment, les diferències de preu entre uns xampús i uns altres, són degudes als components dels que estan fets aquests, tots netegen, però els més bons contenen molts més principis actius per l’ús pel qual estan pensats, i molts més components humectants e hidratants. Tot això fa que amb l’ús d’aquests, el nostre cabell quedi molt més suau, es trenqui menys, tingui més brillantor, en fi, que tingui molt més bon aspecte.
Els efectes no són cosa d’un dia, és amb la suma d’aquests, quan podem observar uns resultats o uns altres.
11350428_10153426075091202_5045788131497313112_n.jpg
Actualment les grans empreses, per reduir costos en la fabricació dels xampús, incorporen a la seva formulació altes quantitats de Sulfats, derivats químics, conservants i detergents, molt econòmics i que ajuden a que el producte netegi molt i faci molta escuma. Degut a aquests components, moltes vegades tenim picors, seborrea, descamació, caspa, caiguda més accelerada del normal… Els bons xampús actualment al nostre país, contenen quantitats molt menors d’aquests components, fet que aconsegueix disminuir aquest tipus de molèsties, i en alguns casos patologies.
En l’actualitat, en alguns Països Europeus, als Estats Units, Austràlia… Estan començant a prohibir o regular alguns tipus d’aquests components, ja que es consideren a llarg termini perjudicials per la salut, i a curt termini causant directe de molts problemes. Per aquest motiu estan començant a entrar en el mercat, productes molt més naturals, en alguns casos 100% orgànics, amb la intenció de solucionar els problemes capil·lars d’una gran part dels consumidors, tant masculins com femenins.
Hi han moltes marques que tenen bons productes, entre elles podem trobar L’Oreal, Revlon, Redken, American Crew, Schwarzkopf… Hem de recordar, que els productes de més qualitat, només es troben en perruqueries o botigues especialitzades. Aquestes marques també fabriquen per les cadenes de gran consum i supermercats, però fent productes de molta menys qualitat i evidentment a uns preus molt més baixos.
Al nostre saló, sempre recomanem fer servir productes de bona qualitat.
Raúl Sierra i Aguilar
La barberia hairstudio

La barberia hairstudio

A La barberia hairstudio oferim assessorament d’imatge i estilisme per dona i home.

Treballem amb productes de primera qualitat per obtenir els millors resultats.

Perseguim les noves tendències en estils i tallats, també en tot el relacionat amb el món del cabell i la barba.

Obrim aquest nou canal de comunicació que desitgem sigui del vostre interès.